Hvordan kan fremtidstænkning og forestillingsevne åbne nye læringsrum i skolen – og hvordan gør vi det konkret, i praksis og i politik?
Kom med til en formiddag, hvor
GoZebra og Instituttet for Fremtidsforskning samler pædagogiske eksperimenter, didaktiske perspektiver og politiske samtaler om fremtidens skole og uddannelsessystem. Vi sætter spot på, hvordan vi sammen kan gøre fremtiden mere nærværende – og undervisningen mere håbefuld – i en tid præget af kompleksitet og forandring.
Vi byder på kaffe og friske frøsnappere – og på en samtale, der forhåbentlig smager af noget nyt.
Programmet – i to dele
Del 1: Fremtiden som læringsrum
Vi starter med at udfolde, hvorfor og hvordan fremtidstænkning kan bruges som didaktisk værktøj. Her bringer vi konkrete eksempler fra praksis i spil og deler erfaringer med scenariedidaktik, forestillingsøvelser og fremtidskundskab i nye formater. Erfaringer og perspektiver leveret af Instituttet for Fremtidsforskning og Go Zebra.
Del 2: Uddannelse og forestillingsevne i et større perspektiv
Anden del dykker ned i spørgsmålet om, hvordan fremtid, kreativitet og fantasi kan tænkes ind i skole- og uddannelsessystemets overordnede formål. Vi inviterer relevante aktører fra uddannelsesområdet, politikere og andre beslutningstagere (TBA) til en samtale om, hvordan kreativitet og forestillingsevne enten styrkes – eller svækkes – i nutidens uddannelsessystem, samt hvilke konsekvenser det har for trivsel, dannelse, demokrati og fællesskab.
Praktisk
🗓 Tirsdag den 3. juni
⏰ Kl. 8.15 – 10.00
📍 Villa Kultur, København, Krausesvej 3, 2100 København Ø
☕️ Kaffe og fremtidsfrøsnappere
Mød blandt andre Nicklas Larsen og Thor Svanholm Gustavfson fra Instituttet for Fremtidsforskning samt Oskar Stockholm Østergaard, Lea Matthaei Jensen og Nanna Del Pin Hamilton fra Go Zebra